Online backup

Dat een goede backup van uw gegevens van levensbelang is, is bij iedereen wel bekend. In de praktijk betekent dat dat er af en toe een backup wordt gemaakt op een tape of schijf want regelmatig blijkt dat er op het moment dat er een automatische backup gemaakt zou moeten worden de verkeerde tape is geladen.

Om dit probleem op te lossen is een online backup een goed alternatief. Zolang er een internetverbinding is wordt bijvoorbeeld elke nacht een backup van uw gegevens uitgevoerd. Als u een Windows Server hebt kunnen ook back-ups gemaakt worden van SQL Server databases en van uw Exchange mailboxen.

Omdat dit een abonnementsdienst is hoeft u niet te investeren in backupsoftware en -apparatuur. Maandtarieven zijn afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die u op wilt slaan. De abonnementen beginnen bij 20GB opslag voor een prijs van €20 per maand, exclusief BTW.

Hagemeijer Automatisering Services kan uw online back-up verzorgen. Uw gegevens worden opgeslagen op nederlandse servers, zodat als u veel gegevens terug moet halen er altijd de mogelijkheid is om de data fysiek aan te leveren, via bv een losse harde schijf.