Internet is niet meer weg te denken als communicatiemedium. Iedereen gebruikt email, sociale media en natuurlijk heeft uw bedrijf ook een website. Internet biedt u naast veel kansen ook bedreigingen: virussen, aanvallen van buiten en uw bedrijf staat praktisch stil als uw email niet meer werkt. Wij kunnen u op elk gebied ondersteunen.

Internettoegang- en beveiling

Toegang tot internet kan via ADSL, kabel of glasvezel. Of via uw mobiele provider voor uw smart phone. Vaak zal de router die door de provider geleverd wordt voldoen, maar voor extra mogelijkheden (beter beveiligd, voip, redundant, draadloos) kunnen wij u apparatuur adviseren, leveren en installeren.

Emailserver

Naast uw website hebt u ook een aantal emailadressen op uw domein. Met een gering aantal adressen kunt u deze bij uw provider hosten.

Voordelen van een eigen mailserver:

  • ‘Onbeperkte’ ruimte om uw mail op te slaan
  • Alle mail veilig op uw eigen server
  • Koppeling met iPhone of andere smart phone eenvoudig in te stellen: de gelezen berichten op uw bureaucomputer staan ook gelezen op uw telefoon. Een mail die u via uw telefoon stuurt komt ook in de verzonden berichten op uw bureaucomputer

Een goede oplossing is Mail Plus Server op een Synology NAS. Voor een lage eenmalige prijs kunt u per 5 mailadressen deze server gebruiken.

Om uw server te beschermen is een filter van SpamExperts aan te bevelen. De mail gaat dan eerst naar dit filter voordat het naar uw server wordt gestuurd. SpamExperts cached uw mail wanneer uw internetverbinding tijdelijk uit de lucht is.